Självklart skulle jag inte rösta på SD, men det behöver de inte veta Mohammed, Lagerarbetare

Försäkringsbolaget säger att min skada inte räknas som en olycka. En skada har ju skett, så antingen är det med flit eller så är det en olyckshändelse, vilket av dem är det? När jag ställer den frågan till dem så får jag jättelånga svar om att olyckor är plötsliga och om det inte sker plötsligt och oförväntat (det var plötsligt och oförväntat, hon menade dock att man typ måste ha halkat eller tappat något, det ska se cartoon-aktigt ut…) så det är tydligen en annan form av skada som varken räknas som flit eller olycka, utan någon tredje form som är så komplicerad att man behöver 3-4 paragrafer för att förklara…

Man måste typ ha halkat eller tappat något, det ska se cartoon-aktigt ut, annars räknas det varken som flit eller olycka.

Det är ju facket som har avtal med försäkringsbolaget, när jag försöker få till ett möte med min representant där så kan jag inte ens få till ett fysiskt möte, jag får bara tala via telefon.

Att ett privat försäkringsbolag drivs av vinstintresse är väntat (förstår inte varför LO inte har sina egna försäkringsbolag, subventionerade av staten, istället för privatföretag som måste driva bolaget med maximalt vinstintresse och inbyggt incitament att neka så många som möjligt…. är väl en annan fråga till en annan dag!), min frustration ligger i att facket vägrar stödja mig eller ens dirigera mig i rätt riktning på hur jag ska förändra det, varför jag ska tala massa personer, i flera timmar, cc:a alla möjliga, googla upp olika chefer och avdelningar – det duger inte med ”vi behöver fler S i makten” vilket är bullshit med facit i hand. Jag har på riktigt fått förklara för dem att deras (borde vara ”vår”) makt är i inte i parlamentet, det är hos arbetarna, hos medlemmarna. Jag har känt mig som en motivational speaker för dessa byråkrater, ”Kom igen Pelle vi är starka tillsammans!”

Min frustration ligger i att facket vägrar stödja mig eller ens dirigera mig i rätt riktning på hur jag ska förändra det, varför jag ska tala massa personer, i flera timmar, cc:a alla möjliga, googla upp olika chefer och avdelningar…

Det varit väldigt mycket fram och tillbaka med facket, jag har kontaktat många från norr till söder, fått min lokala representant att skämmas lite bland sina kollegor och facket kanske kommer ställa upp på att ta försäkringsbolaget till domstol, det var ett förslag just nu i alla fall, jag har dock inte mycket hopp på att de kommer agera korrekt/modigt för mig.

Jag kommer från en liten stad, så vi känner varandra via rykten, på lokal nivå har vi satt mycket press på S och visat vårt missnöje, så de vet att vi kan vara rätt jobbiga med att sprida nyheter runtom i orten på hur S drivit skadlig politik mot oss, jag hoppas på att bidra med en bra historia på hur vi pressat facket, som i sin tur pressade försäkringsbolaget och att vi slutligen vinner det. Annars kan vi ju bara skratta åt denna tragikomedi. 

Jag har frågat dem varför de har avtal med såna lurendrejare, men får till mig att försäkringsbolaget bara följer lagen och det är synd att det finns en sån udda tolkning av skada/olyckshändelse och enda sättet att ändra det är på parlamentarisk nivå, kändes som han ville ta tillfället i akt för att ragga röster till S.

När jag frågade vem som var i makten när dessa nytolkningar av ”olycka” skedde så får jag svaret S+mitten, jag frågar varför LO hetsar med att få oss att rösta på S när de ständigt jobbar emot våra intressen och tillade även att de urholkade strejkrätten, jag talade i timmar med denna byråkrat och han trodde han kunde mata mig med ”vi behöver mer representation på höga nivåer” han försökte dra på mina invandrarsträngar, jag sa till honom att vi inte behöver fler Sabunis…

När jag frågade vem som var i makten när dessa nytolkningar av ”olycka” skedde så får jag svaret S+mitten, jag frågar varför LO hetsar med att få oss att rösta på S när de ständigt jobbar emot våra intressen och tillade även att de urholkade strejkrätten.

Aja, lång historia… lång… antar jag, jag är i en ”Heja SD”-mode just nu, säger det vid varje tillfälle jag får med dem. Det väcker många reaktioner och jag gillar att pika dessa ”arbetsvänliga organ/partier” för att sedan tillägga att ”SD har en vision, ett projekt, mer än vad man kan säga om röd/gröna”. 

Kanske om de ser en muslimsk man flörta med att rösta SD kan de få dem att röra på arslet, kanske kan man få ett jävla möte med någon människa och inte bara prata med en maskin. Inte för att jag tror det, men det ger mig ro att jag irriterar dem lite. 

Nej självklart skulle jag aldrig rösta på SD… men det behöver de inte veta. 


Läs fler texter av Mohammed

– Mohammed

När föräldrarna hänger på arbetsplatsen

– Mohammed

– Mohammed