Vill du berätta om ditt jobb?

Du har säkert spännande historier, viktiga insikter, sjuka händelser, en arbetssituation som ingen utanför yrket känner till.

Berätta om det!

Arbetarbloggen är Sveriges första öppna forum för arbetsdagböcker.

Det är en portal där alla löntagare kan berätta om sin vardag på jobbet.

Vi vill höra ALLT! Om det roliga, det fina, det dåliga, det oacceptabla, det obetalbara, villkor, lön, kunder och chefer, eller bara helt enkelt upplysa om hur det ser ut i ens eget yrke.

Man får vara anonym.

Man kan skriva så ofta eller sällan man vill.

Bloggen är politiskt och religiöst obunden och drivs utan kopplingar till fackförbund eller rörelser.

Det här är riktlinjerna för bloggen:

 • Alla, oavsett yrke, är välkomna att berätta om sitt jobb.
 • Skicka gärna in en profilbild och namn och yrke. Önskar man vara anonym går det bra att ha pseudonym och en bild där man inte ser ditt ansikte.
 • Att skriva på bloggen är inte arvoderat (då skulle vi inte ha råd att ha så många) å andra sidan finns inga krav utan man skriver så ofta eller sällan man vill. Det kan vara varje dag eller en gång i månaden. Det behöver INTE vara bra skrivet, huvudsaken är att det är läsligt.
 • Kan man inte svenska går det bra att skriva på annat språk och så lägger vi upp texterna på båda språken.
 • Bloggen ska handla om arbetet. Det är alltså inte privatlivet, politiska åsikter eller allmänna tankar om samhället som ska vara ämnet.
  Man kan berätta om en vanlig dag på jobbet, även om den är händelselös finns en poäng med att andra får veta hur en dag kan se ut. Man kan berätta om svåra saker eller roliga saker eller orättvisor.
  Är det sekretess inom ditt yrke kan du naturligtvis inte skriva ut namn eller personliga detaljer så kolla gärna upp vad som gäller på din arbetsplats. En post kan till exempel börja med “Idag på jobbet hände det här…” Försök att berätta sanningen så som det är.
 • När ett inlägg är klart, är det bara att maila det till arbetarbloggen@mail.com (obs: mail, inte gmail) så kollar webmaster igenom ev stavfel, fixar styckeindelning och om det är något annat och så lägger vi upp det. Det kommer att gå att klicka på er profil och se alla era inlägg i rad, så att man kan följa en viss skribent.
 • Vi har utgivningsbevis och ansvarig utgivare vilket innebär att du som skribent kan vara trygg, det är inte du som är ansvarig för det som publiceras på bloggen.
 • Vid frågor, hör gärna av er!

Tipsa gärna om bloggen till andra som vill skriva.