Vi på Samhall jobbar för två och får lön för en Svenne, Arbetare på Samhall

Det står i Dagens Industri att Samhall går mot ekonomisk katastrof. Fast det är statligt ägt. Detta förklarar varför det har blivit underbemannat överallt på Samhalls arbetsplatser. Men det räckte tydligen inte. Är det underbemannat så är det svårt för funktionsnedsatta att hänga med och det gör de inte heller.

Är det underbemannat så är det svårt för funktionsnedsatta att hänga med och det gör de inte heller.

Varje Samhallare som är uthyrd till en arbetsplats jobbar för två men får lön för en. Om vi klagar över att det borde bli fler samhallare får vi svaret från Samhalls ledning att det är omöjligt. Artikeln i Dagens Industri borde få alla att förstå att Samhall har försökt spara sig ur ett märkligt ekonomiskt underskott genom att inte ta in samhallare efter arbetsmängd. Istället har de som orkat haft för mycket att göra på sina uthyrda tjänster. 

Och så har vi problemet med Samhalls hierarkiska hierarkier av direktanställda chefer i olika maktnivåer som lever på långtidsarbetslösas arbete för Samhall.

Jag är inte emot idén om Samhall för långtidsarbetslösa. Men de verkliga funktionsnedsatta ska ut ur en verksamhet som är full med fullt friska långtidsarbetslösa. (Det heter inte funktionsvarierade).

En sådan här text skulle leda till ”ofinansierad sovmorgon” för mig om min identitet går att spåra i Arbetarbloggen.

PS: Svenne vill påpeka att hans namn är en pseudonym.


Läs fler texter av Svenne

Vi på Samhall blir alltid bortglömda

– Svenne

Vi på samhall får inte vara lediga på helger

– Svenne

Helgerna försvinner för oss lågavlönade

– Svenne