Helgerna försvinner för oss lågavlönade Svenne, Arbetare på Samhall

Låglöneanställda håller allt mer på och förlora rätten till veckoslutsledighet på lördag och söndag. Istället tvingas den anställde acceptera sin ledighet mitt i veckan och då är oftast inte de 2 lediga dagarna sammanhållna utan uppdelade. Den som är ledig på tisdag och torsdag kan inte göra en långresa eller bara vara uppe sent eftersom det är arbetsdag nästa dag.

Mitt förslag är att den som måste jobba på lördag och söndag ska ha rätt till ytterligare en ledig dag i veckan, alltså 4-dagars sammanhållen arbetsdag och 3 sammanhållna lediga dagar inom en och samma vecka. 

Mitt förslag är att den som måste jobba på lördag och söndag ska ha rätt till ytterligare en ledig dag i veckan.

Ersättningen i OB-tillägg är bara småpengar jämfört med egen förlorad livskvalitet.


Läs fler texter av Svenne

Vi på Samhall blir alltid bortglömda

– Svenne

Vi på samhall får inte vara lediga på helger

– Svenne

Vi på Samhall jobbar för två och får lön för en

– Svenne