Vi på Samhall blir alltid bortglömda Svenne, Arbetare på Samhall

Det står i tidningen om Benny Kokkonen som inte får förtidspension eftersom politikerna glömt bort oss som arbetar på Samhall.

De har gjort om förtidspensionen till att heta sjukersättning, men reglerna gäller inte dem som enbart jobbat på Samhall de senaste 15 åren. Om man jobbat på just Samhall gäller inte de nya reglerna för sjukersättning när man inte kan arbeta mer.

De som fattat beslutet är medelklassare med ickefysiska arbeten. Beslutet drabbar låglönade med slitsamma oftast tunga arbeten. Många gamla samhallare ansöker nu om att få jobba till 66-årsdagen eftersom garantipensionen flyttats från 65 till 66-årsdagen.

De som fattat beslutet är medelklassare med ickefysiska arbeten. Beslutet drabbar låglönade med slitsamma oftast tunga arbeten.

Bennys artikel i ARBETET läses av oss som jobbar på Samhall. Benny borde mer ha fokuserat på politikerna som skapat situationen anser många. Han skyller på systemet medans jag anser att det är Samhall självt som skapat mångas olycka. Jag är fortsatt helt anonym. Men han klarar sig nog då han inte direkt gör Samhall skyldig.

Jag har gått 9 år i grundskolan i läs- och skrivklasser. Ingen annan utbildning.


Läs fler texter av Svenne

Vi på samhall får inte vara lediga på helger

– Svenne

Vi på Samhall jobbar för två och får lön för en

– Svenne

Helgerna försvinner för oss lågavlönade

– Svenne