Kommer de kolla igenom inspelningen och se att jag är skadad? Mohammed, Lagerarbetare

Jag ser fysiskt stark ut!

Men sanningen är att jag har väldigt mycket problem med kroppen, som så många andra arbetare. Jag döljer det så gott jag kan, i hopp om att företaget fortsätter att ringa in mig. De är i behov av starka kroppar som är snabba och effektiva.

Söndagen fick jag betala priset för min strategi. Mitt i arbetspasset så gick något otroligt fel, jag höll på att stapla upp wellpapp och högra axeln protesterade, en muskel släppte helt, jag kunde inte lyfta armen mer. Jag bytte station och jobbade enbart med vänster arm i 2 timmar till, jag lade upp min skadade höger arm på bordet så att det såg ut som att jag använde den med, i hopp om att ingen skulle märka att jag är allvarligt skadad. 

Jag lade upp min skadade höger arm på bordet så att det såg ut som att jag använde den med, i hopp om att ingen skulle märka att jag är allvarligt skadad. 

Jag slängde inte in handduken, jag arbetade klart mitt pass, sedan åkte jag direkt till akuten. Läkaren såg min deformerade axel och oförmåga att lyfta armen. Det lutar mot en operation, igen. 

Jag är orolig att chefen märkte det, vi är övervakade på jobbet, kommer de kolla igenom inspelningen? Kommer det märkas att jag inte använde min högra arm sista timmarna? Stationen jag jobbade på kommer ju att visa dåliga siffror… 

Jag kommer inte ringa försäkringskassan, jag kommer inte anmäla skadan, jag hoppas ingen kollega märkte av min situation, jag hoppas att jag kan bli inringd igen, efter att skadan läkt, jag hoppas ingen avslöjar mig till chefen. 

Jag är orolig att chefen märkte det, vi är övervakade på jobbet, kommer de kolla igenom inspelningen? Kommer det märkas att jag inte använde min högra arm sista timmarna? Stationen jag jobbade på kommer ju visa dåliga siffror… 

Chefen är trevlig och respektfull mot mig, ingen har hotat med att jag kan förlora jobbet om jag skadar mig eller inte arbetar tillräckligt snabbt, men jag ser vilka av mina kollegor som inte får fler pass. När man blir nekad pass, så får man ingen förklaring till varför. När vissa kollegor slutar dyka upp på arbetsplatsen börjar vi samtala kollegor emellan, varför fick han/hon inte fler pass tro?

”Hon var för länge på toa.”
”Han kollade i mobilen för ofta.” 

Jag är troligen paranoid, men vem vågar chansa? Speciellt när man inte ens vet om man är på god fot eller inte med dem som bokar in oss.

Jag ser fysiskt stark ut!
Men jag är inte det. Jag undrar hur länge till jag kan lura dem…


Läs fler texter av Mohammed

– Mohammed

När föräldrarna hänger på arbetsplatsen

– Mohammed