Som anställd får man mer fritid än som egenföretagare Ellinor Jansson, Frisör

Hej bloggen!

Idag är det söndag, då har vi salongen stängd. Så därför tänkte jag ta mig tiden att skriva lite till bloggen.

Som frisör brukar man ofta jobba helger. Det är många kunder som tror att man jobbar 6 dagar i veckan bara för att man jobbar lördag, men jobbar man lördag har man ofta en ledig vardag istället.

Jag har kommit överens med min chef att jag ska jobba mån-fre varannan vecka och tis-lör varnann vecka. Vilket är ett väldigt bra schema enligt mig för det ger mig långhelg varannan helg. 

Jag är en anställd frisör, vilket många blir lite förvånade över då det är allmänt känt att man hyr stol som frisör (alltså är egenföretagare). Men jag har alltid varit anställd och trivs med det, mycket för att jag har så underbar chef.

Jag är en anställd frisör, vilket många blir lite förvånade över då det är allmänt känt att man hyr stol som frisör, alltså är egenföretagare. Men jag har alltid varit anställd och trivs med det, mycket för att jag har så underbar chef.

Hon är också frisör och vi jobbar på salongen ihop, vi är ett bra team och båda måna om varandra. Jag jobbar som att det vore min egen salong och det uppskattas av min chef för då kan hon luta sig lite tillbaka. Dock sköter jag inget av det administrativa, men att ta hand om kunder och sköta salongen på plats. 

Enligt mig finns det många fördelar med att sluta jobbet då salongen stänger, för hade jag varit egenföretagare hade jobbet inte slutat bara för att salongen är stängd. Nu har jag mer fritid och inte heller det ansvar som kommer när man har eget företag.

Tyvärr har alla inte den lyxen att ha en sån fungerande och bra relation med sin chef som jag har, då förstår jag att man hellre hyr stol eller startar egen salong istället. 

Min dröm är att äga egen salong i framtiden, men som sagt är det skönt just nu att inte ha det ansvaret och ha mer fritid istället.


Läs fler texter av Ellinor Jansson

En rolig arbetsdag på salongen

– Ellinor Jansson

– Ellinor Jansson