Slinga hår är något av det roligaste som finns att göra Ellinor Jansson, Frisör

Lugnet före stormen.

Jag har precis öppnat salongen, ser fram emot en helt fullbokad dag (lördag, då alla vill bli extra snygga i håret).

Jag är en frisör som jobbar främst med färg, vilket jag både tycker är roligt och dessutom gör att jag inte behöver ta emot jättemånga kunder på en dag. Jag har hellre 4 färgkunder på en dag än 10 klippningar, tänk vad trött i huvudet man skulle bli av att prata med så många!

Jag har hellre 4 färgkunder på en dag än 10 klippningar, tänk vad trött i huvudet man skulle bli av att prata med så många!

Så jobbade jag mer då jag var yngre, klippning efter klippning efter klippning. 

Idag ska jag ha tre kunder som ska slinga håret, vilket är något av det roligaste jag tycker om att göra. Det kanske låter lite oseriöst att säga, men jag jämför ibland mitt jobb med fritids som man gick på i skolan. Man pysslar, pratar och har det trevligt. Så känns mitt jobb! Men såklart det kan vara stressigt emellanåt, men som tur är har jag jobbat som frisör ett tag nu (11 år för att vara exakt), så jag vet hur jag ska boka upp mina kunder, då nästan alla är stammisar, då blir det sällan felbokat. 

Det kanske låter lite oseriöst att säga, men jag jämför ibland mitt jobb med fritids som man gick på i skolan. Man pysslar, pratar och har det trevligt.

Just denna dag kanske jag inte har något smaskigt att dela med mig av, men det lär komma. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, börja riva folie och kanske hinna locka håret innan min första kund kommer.


Läs fler texter av Ellinor Jansson

Som anställd får man mer fritid än som egenföretagare

– Ellinor Jansson

En rolig arbetsdag på salongen

– Ellinor Jansson