När lurendrejare driver vårdcentraler Ella, medicinsk sekreterare

Nej men det hela är så snurrigt. Eller nej inte snurrigt förresten, det är glasklart. Glasklart men vansinnigt. 

Ägaren till vårdcentralen jag jobbade på vägrar in i det sista godkänna konkurs. Trots miljonbelopp hos kronofogden. Jag tillsammans med undersköterskorna går via facket för att få hjälp (obetalda löner) men i ärlighetens namn verkar facket stå handfallet i den här situationen. Vi har försökt förklara att de har att göra med en man som antingen är totalt oförstående inför situationen, alternativt fullkomligt obrydd (med största sannolikhet det sista). Han har uttryckligen gjort klart att inga löner ska betalas ut. Till oss menade han att det får vi från försäkringen sen men det som med allt annat han sagt är förstås en lögn. Han har inga som helst ambitioner att betala ut några pengar. 

Han har uttryckligen gjort klart att inga löner ska betalas ut. Till oss menade han att det får vi från försäkringen sen men det som med allt annat han sagt är förstås en lögn.

Vår chef har tillsammans med två av sjuksköterskorna gått via advokat för att driva in sina löner hos kronofogden. Detta svarade ägaren på genom att stämma dem. 

Det finns så mycket att säga om denne man och den här situationen så det är svårt att veta var man ska börja. Exempelvis står han inte som ägare på ett enda papper. Det gör istället en stackars tandhygienist han har lurat att skriva på. En tandhygienist med egen mottagning som antagligen kommer tvingas stänga ner när kronofogden ska driva in skulderna. 

Han står inte som ägare på ett enda papper. Det gör istället en stackars tandhygienist han har lurat att skriva på.

Det här var bara en liten kort uppdatering från mig. Får se vad som sker framöver. 


Läs fler texter av Ella

– Ella

Alla i landet förtjänar att veta hur vården styrs

– Ella

När man älskar rutiner

– Ella