Alla i landet förtjänar att veta hur vården styrs Ella, medicinsk sekreterare

Uppehållet i skrivandet har berott på att jag i ärlighetens namn inte vetat om jag haft ett jobb att komma tillbaka till eller inte. För så fungerar den privata sektorn med bolag som snabbt måste håva in pengar, annars sätts allt på paus.

Det ena tecknet efter det andra på att allt gick utför. Stoppade leveranser, avskedad personal och till sist försenade löner. Egentligen mycket mer än så men jag vill inte hänga ut vårdcentralen för mycket och riskera ryktet för all denna skit till trots står vi här med en fantastisk personal som ständigt hittar nya lösningar att få det att gå runt för att våra patienter ska fortsätta få den vård de förtjänar.

Det ena tecknet efter det andra på att allt gick utför. Stoppade leveranser, avskedad personal och till sist försenade löner. Egentligen mycket mer än så men jag vill inte hänga ut vårdcentralen för mycket.

Det är svårt att hitta rätt nivå att skriva på för att få fram hur det ser ut bakom kulisserna på den privata vården i Sverige, utan att svartmåla den verksamhet jag själv jobbar på och allt kaos till trots trivs så bra på. Jag får försöka stappla mig fram på något vis men jag själv tycker att det är viktigt att alla som bor i det här landet förtjänar att veta hur vården styrs och hur politikernas beslut ser ut i praktiken.

Hur det än är för oss nu så kan vi tack vare (nåja) större fiskar fortsätta med verksamheten men med stram budget. Vi måste dubbla antalet listade patienter utan att utöka personalstyrkan. Alla som har jobbat inom vården vet nog vad det innebär.

Vi måste dubbla antalet listade patienter utan att utöka personalstyrkan. Alla som har jobbat inom vården vet nog vad det innebär.

Fler patienter kommer klämmas in i allas scheman, det kommer bli krav på listning för att få utredas och för mig som ensam admin?

Ja, mina diktat ligger nu bra över tvåhundra.


Läs fler texter av Ella

När lurendrejare driver vårdcentraler

– Ella

– Ella

När man älskar rutiner

– Ella