Appen säger en sak och verkligheten en annan Einar, Tåganställd

När jag kommer till plattformen är det smockat med folk, på både längden och bredden. Stämningen är orolig. Polisen har begärt stopp i trafiken. Snabbt får vi ta del av informationen. En skjutning har ägt rum på öppen gata. De lokala resenärerna tar genast till sig informationen, vi ger dem en lägesrapport och de går direkt vidare.

Stämningen är orolig. Polisen har begärt stopp i trafiken. Snabbt får vi ta del av informationen, en skjutning på öppen gata.

Andra mindre vana resenärer undrar vad som händer, de frågar vad de ska göra nu. Hur tar vi oss till x? När kommer tåget? Hur länge ska det vara stopp? Vi kan inte göra mycket mer än att ge bra alternativ, instämma i deras undringar och vara lyhörda.

Skyltarna ljuger, utropet stämmer inte, visar det sig. Appen säger en sak och verkligheten en annan, precis som många arga och frustrerade resenärer säger till oss: vi betalar dyra pengar för något som inte levereras! Lögnare och hycklare hela bunten, säger någon.

Appen säger en sak och verkligheten en annan, precis som många arga och frustrerade resenärer säger till oss: vi betalar dyra pengar för något som inte levereras!

Denna dag klarade vi oss utan spott och kränkningar.  En sak är klar, kollektivtrafiken är inte det stolta transportmedel det en gång varit.


Läs fler texter av Einar

Vi gillar vårt jobb men inte vår arbetsgivare

– Einar

– Einar