Öppet brev till Anton Fendert, trafikregionråd Einar, Tåganställd

Hej Anton Fendert!

Vi vill meddela dig att ditt smaklösa skämt om tågvärdar har retat upp personalen på pendeln riktigt ordentligt. Hade du haft kurage och folkvett skulle du kommit hit till pendeln och bett om ursäkt. Det är oss du har spottat i ansiktet och inte någon journalist på Dagens Etc.

Det visar bara hur lite du har förstått och bryr dig om vad tågvärdarnas avveckling egentligen handlar om. Säkerheten ombord på våra tåg.

Hade du haft kurage och folkvett skulle du kommit hit till pendeln och bett om ursäkt.

Vi har svarat på ditt ”skämt” genom att ge publicitet åt detsamma. De man nu skrattar åt är inte oss tågvärdar utan dina partikollegor. De får stå med skammen för att ha gett dig ett förtroendeuppdrag som du inte är mogen eller kapabel att ansvara för. Du kan gömma dig bakom Landstingshusets tjocka väggar men vi vet likväl att du inte ens hade klarat av testet att bli tågvärd. För detta krävs social kompetens och det visar du med all önskvärd tydlighet att du helt saknar.

Med hälsningar från en fackklubb som fortfarande slåss för den säkerhet som du och dina politikerkollegor gör allt för att rasera.

Seko Pendelklubbens styrelse


Läs fler texter av Einar

Vi gillar vårt jobb men inte vår arbetsgivare

– Einar

Appen säger en sak och verkligheten en annan

– Einar