Vi städare är mer än redo att strejka – men var är Seko? Freddy, Fordonsvårdare

Jag känner en djup oro inför hur Seko-förbundet har förvaltat våra intressen gentemot Almega och arbetsköparna.

Vi är en nystartad klubb som organiserar lokalvårdare i tunnelbanan och på pendeltåget samt klottersanerare och fordonvårdare i depåerna. Våra medlemmar är varslade att tas ut i konflikt och vi är mer än redo för den uppgiften!

Vi är en nystartad klubb som organiserar lokalvårdare i tunnelbanan och på pendeltåget samt klottersanerare och fordonvårdare i depåerna. Våra medlemmar är varslade att tas ut i konflikt och vi är mer än redo.

Förbundet har förhandlat, uppbackade av ett hot om stridsåtgärder, men när en deadline plötsligt kan flyttas blir hotet ingenting värt. Utåt blir trovärdigheten lidande och inom organisationen skadas förtroendet. Vi har nyligen nåtts av uppgiften att våra ombudsmän som hållit i förhandlingarna ska ha tvingats bort och ersatts av mer kompromissvilliga. Om detta stämmer vore det ett enormt underbetyg för interndemokratin och vi vädjar till förbundet att lämna den inslagna vägen.

Samtidigt som stora nedskärningar görs i kollektivtrafiken verkar förbundet kämpa för allt mer samförstånd samtidigt som man utåt säger sig ta fighten.

Våra medlemmar vill inte se några skambud och är beredda att ta fighten på riktigt!


Läs fler texter av Freddy

Den första november är en svart dag

– Freddy

– Freddy

Vi arbetare är kugghjul i de mäktigas krigsmaskineri

– Freddy