För varje nedskärning blir vi mer utnyttjade Freddy, Fordonsvårdare

När jag läser tidningarna, hör på radio eller tittar på tv, talar de om miljoner och miljarder i nedskärningar på sjukvård, utbildning och kultur.

Vad de inte säger är att de här verksamheterna redan är privatiserade. Det är alltså de privata ägarna som kommer att se över vad och hur det skärs ner på. Det kommer inte vara deras egna vinster, utan de tjänar fortfarande storkovan. Varje nedskärning innebär att de istället kommer att öka utnyttjandet av sina egna arbetare. Detta genom att ignorera arbetsmiljölagar, arbetstidslagar och andra lagar som finns här i Sverige. Det blir mer stress, mer arbete på kortare tid, fler skador.

Varje nedskärning innebär att de istället kommer att öka utnyttjandet av sina egna arbetare. Detta genom att ignorera arbetsmiljölagar, arbetstidslagar och andra lagar som finns här i Sverige.

De blir rika på sina arbetare, och ändå betalar vi mer procent i skatt än dem. Skatten borde gå till välfärd för alla i det här landet. Istället går den till att ägare till företag i välfärdssektorn ska göra sig rika, allt medan de pressar politiker att lagstifta till deras fördel.

Det är dags att ändra systemet som bara gynnar dem. Vi som är arbetare tjänar inte på detta och det är vi som skapar rikedomarna. Inte heller studenter och pensionärer tjänar på det. Nu räcker det.


Läs fler texter av Freddy

Den första november är en svart dag

– Freddy

Vi arbetare är kugghjul i de mäktigas krigsmaskineri

– Freddy