När jag var 20 hade jag skällt ut arbetsgivaren, nu är jag hunsad och rädd Johnny, Lastbilschaufför

Som nyanställd per timme är jag noggrann med att jag får betalt för de timmar jag jobbar. Självklarheter, så klart, men när jag får min lönespecifikation och det fattas över 10 timmar och ett antal övertidstimmar blir jag arg! Timmarna är registrerade, sen är det enkel matematik, lik förbaskat… Prövar de mitt tålamod? Vill de kolla hur långt de kan gå?

Mitt 20-åriga jag hade ringt upp och skällt ut dem men nu är jag hunsad och livrädd för att bli arbetslös igen.

Mitt 20-åriga jag hade ringt upp och skällt ut dem men nu är jag hunsad och livrädd för att bli arbetslös igen.

Jag tampas med hur jag ska stå för mina rättigheter utan att stöta mig med arbetsgivaren. Jag lider verkligen av det.


Läs fler texter av Johnny

I åkeribranschen håller de varandra om ryggen

– Johnny

Vi snor inte varandras chaufförer

– Johnny

Din jävla idiot” är vardagsmat

– Johnny