Din jävla idiot” är vardagsmat Johnny, Lastbilschaufför

Som chaufför, anställd på ett åkeri, får man utså spott och spe från kunder och uppdragsgivare. ”Din jävla idiot!” är vardagsmat. Vissa försöker få en att ta med deras hushållssopor. Leveransavtalet får aldrig vi chaufförer ta del av. Troligen för att de skriver ett avtal som säger ”Vi gör vad ni vill.” Som sagt, vi får aldrig ta del av avtalet.

Leveransavtalet får aldrig vi chaufförer ta del av. Troligen för att de skriver ett avtal som säger ”Vi gör vad ni vill.” Som sagt, vi får aldrig ta del av avtalet.

Chaufförer som är ensamarbetare borde få ha en bodycam, en kamera du sätter på kroppen som spelar in vad som händer. Alla vakter och poliser har en.

Nu har åkeriet köpt ut mig pga att en kund tyckte att jag var för kaxig (Det handlade om att öppna en dörr. Eller inte.) Nu är jag utköpt, med ett patetiskt avgångsvederlag och dåliga referenser. Det är väl dags att man ifrågasätter leveransvillkoren?


Läs fler texter av Johnny

– Johnny

I åkeribranschen håller de varandra om ryggen

– Johnny

Vi snor inte varandras chaufförer

– Johnny