Tågbolagets VD såg stjärnor av fackets annons Einar, Tåganställd

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård, djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken. (Tomten av Victor Rydberg)

Hej på er. Ja ni, vi och de.

Eftersom vi redan är i december och julen är ett faktum så ville jag börja med Herr Rydbergs Tomten. Många kan den, och ni andra bör kunna den. Nu har ni fått en tugga av den!

För nu är kölden här, snösmockan som kom har snällt smält iväg. Med det sagt, nu är det dags för nyheten om ensamarbete på pendeltåget. Den är nu i fas 3!

De enda stjärnor som gnistrar och glimmar är nu de som kom från tågbolagets VD:s huvud när facket bekostade en tidningsannons.

Annonsens budskap i små bokstäver har väckt de som sov i maktkorridorerna.

Fackets tidningsannons i små bokstäver har väckt de som sov i maktkorridorerna.

P4:s nyhet att facket hotats med rättsliga följder pga annonsen är musik i mångas öron. En juridisk prövning av hur tågbolaget skött sitt uppdrag är kanske precis vad skattebetalarna behöver ha kännedom om.

Fråga den rullstolsbundne som inte fick åka med tåget, eller rusningstrafikanterna som kom till perrongen i tid men inte fick plats på de överfulla korta tågen. Studenterna som missat tentan för att tåget blivit inställt och alla anställda som levt med stress och obehag på grund av den otrygga arbetssituationen under arbetsgivaren vars motto är ”ett pendeltåg i världsklass.”

Ja ja, nu är det jul igen 🎄och endast tomten är vaken!


Läs fler texter av Einar

Vi gillar vårt jobb men inte vår arbetsgivare

– Einar

– Einar

– Einar