Arbetsgivaren och facket har tappat känslan för matematik Freddy, Fordonsvårdare

Arbetsgivarens ekvationer är inte av denna värld.

Sedan 1 oktober började vi arbeta med ett nytt upplägg som la på en arbetstimme extra per dag jämfört med det tidigare upplägget. Enligt vårt avtal ska vi arbeta 38 timmar per vecka, då vi arbetar halvdagar lördag och söndag inklusive röda dagar. Om det kommer en röd dag i mitten på veckan, till exempel nationaldag, 1 maj eller nyårsdagen, står det i kollektivavtalet att dessa ska återbördas.

Sedan den första oktober ska vi jobba en timme mer per dag jämfört med det tidigare upplägget.

Nu jobbar vi inte bara 1 timme mer om dagen, utan låt oss säga att vi också jobbar mellan 20 och 21 dagar i månaden. Den ekvationen borde ge det här resultatet: 8×20=160 ÷4 = 40. Arbetsgivaren begår alltså brott mot kollektivavtalet, och dessutom ger han inte heller tillbaka de helgdagar vi arbetat under året, som går upp till 9 dagar.

Jag skickade in mina klagomål och arbetsgivarens svar blev att jag kunde väl kontakta facket för att begära en förhandling. Men facket verkar också ha tappat känslan för matematik! Det är ju inte en förhandling vi behöver utan en stämningsansökan för brott mot kollektivavtalet och man borde även begära skadeståndsersättning för de anställda.

Facket verkar också ha tappat känslan för matematik.

Jag tillhör inte längre något fackförbund men jag kommer att fortsätta kämpa för mina rättigheter och för mina kollegors och arbetskamraters rättigheter, för att få slut på detta tyranni.

Läs texten på spanska/Lea el texto en español

Freddy är konstnär på fritiden och bilderna är delar av hans verk.


Läs fler texter av Freddy

Den första november är en svart dag

– Freddy

– Freddy