Vad jag ångrade mest var att jag inte gick med i facket Felipe, personlig assistent

När det blev en plats ledig på nattpasset bad jag om att få byta, men de tog en ny outbildad assistent för att täcka upp för natten. Jag blev då dubbelt frustrerad, privata företag bryr sig inte om turordning eller erfarenhet, min chef ville ha mig kvar på samma timmar och jag började få problem.

Först bestämde jag mig för att sluta jobba övertid. Från mars till augusti har jag jobbat i snitt 230/240 timmar, alltså är jag helt utmattad och jag bad om att få lite ledigt vilket jag inte fick; varje gång jag bad om att få ta ut semester nekades det. Jag fick sjukskriva mig för att få vila.

Kanske glömde jag tillägga att det blev oerhört smärtsamt för min brukare när jag sa upp mig, han grät och bad mig att stanna

Privata företag i den här branschen bryr sig inte om att respektera de som jobbat länge, det finns inga regler som favoriserar senioritet, och det slutar med att man blir överlämnad till brukarens och chefens nycker. Till slut hade jag inget val än att säga upp mig, i vetskap om att först efter 45 dagar skulle jag kunna få a-kassa, men att jag till slut skulle få den semester de nekat mig. Vad jag ångrade mest var att jag inte gått med i facket, då hade jag kunnat få hjälp att konfrontera företagets nycker. 

Kanske glömde jag tillägga att det blev oerhört smärtsamt för min brukare när jag sa upp mig, han grät och bad mig att stanna, att jag åtminstone skulle komma tillbaka som vikarie. Men när de gav nattpasset åt en helt ny kille då fick de betala med min uppsägning. 

Läs texten på spanska/Lea el texto en español


Läs fler texter av Felipe

– Felipe