Jag har en son som går på gymnasiet, precis då han kommer hem börjar mitt pass. Felipe, personlig assistent

Hursomhelst drabbades jag av Covid det första året och hostade en månad utan att kunna jobba. De första 15 dagarna, eftersom jag var vikarie, betalade företaget mig bara ca sex timmars arbete, de följande 15 dagarna fick jag sjukersättning från FK. Totalt sett har jag arbetat mer än någon kollega de här åren. 

I januari fanns det två lediga tjänster som tillsvidareanställd. De gick till två helt nya assistenter. Det frusterade mig enormt. Då bestämde jag mig att till slut ta semester i februari. Efter två veckors semester blev det personalkris på jobbet och en av de nya assistenterna slutade. De ringde mig för att täcka upp på stört, som fast anställd. Jag fick sluta semestern och sedan dess har jag arbetat mellan 200-256 timmar i månaden inklusive övertid, fram tills slutet av sommaren. 

Mina arbetstider är 16-22 varje dag. Jag har en son som går på gymnasiet, precis då han kommer hem börjar mitt pass, så jag träffar nästan aldrig honom.


Läs fler texter av Felipe

Vad jag ångrade mest var att jag inte gick med i facket

– Felipe

– Felipe