När man älskar rutiner Ella, medicinsk sekreterare

Tillbaka efter julledighet + en extra veckas influensa. Ett postfack nästan till höjden fyllt med papper som måste scannas. Lika många patientfakturor ligger på mitt skrivbord och de random postit-lapparna ska vi inte ens tala om. Listan på dikterade ljudfiler att skriva är uppe i 85. Det är alltså 85 stycken journalanteckningar att ta sig igenom.

Listan på beställningar att skicka är lika lång och det måste bokas en sjuksköterska för kommande fredagar då det tydligen inte finns någon. Inget av detta kan jag dock ta tag i för vår nya doktor som börjar idag har tydligen aldrig jobbat i vårt journalsystem tidigare så allt mitt jobb sätts åt sidan för att jag istället får sätta mig och hålla nybörjarkurs i takecare.

Vardagens nötande och småtråkiga kaos känns efter långledighet som en varm kram för den som älskar rutiner.

Andas in. Andas ut. Ändå sitter jag här med ett leende på läpparna, glad att vara tillbaka. Vardagens nötande och småtråkiga kaos känns efter långledighet som en varm kram för den som älskar rutiner.


Läs fler texter av Ella

När lurendrejare driver vårdcentraler

– Ella

– Ella

Alla i landet förtjänar att veta hur vården styrs

– Ella