Min dröm är att få lära mig koppla el Ngan, Kontorist på elfirma

Huhuhu, hur ska jag utvecklas som kontorist på elfirma?

Jag har ingen aning om hur andra som arbetar på kontor mår? Stillasittandet syftar jag nu på. 

Själv känner jag mig att jag behöver arbeta fysiskt också. För mig räcker inte fysisk träning som att gå till gymmet eller sport. 

Det är viktigt för arbetsbalansen att jag har möjligheten att få komma ut till kunderna också och utföra arbete tillsammans med elektriker. Helst inte varje dag men varje vecka. Än så länge så hjälper jag mest till elektrikerna att hämta/lämna verktyg 🛠

Inte behöver jag skryta om mig men jag måste erkänna att jag ofta bidrar med härliga och lyckliga skratt 😂 spontana tankar oavsett vad, hur eller varför jag talar om.

Varje vecka har jag varit med elektrikerna ute hos kunder. Intressant! Ja, men skulle jag kunna få fatta på riktigt vad det är de gör……. 3fas!!?? Nolla??!!! Inte minst gröna, röda, vita, svarta, gula sladdar kopplat till…äh! Jäklar, vilken rädsla om det skulle gå fel och strömmen är på…..

Jag önskar mig av 2023 att äntligen kunna allt det här. Då ska jag belöna mig….. åh vad härligt det skulle bli, vilken dröm, vilken frihetskänsla jag kommer få 🔜 

Jag önskar mig av 2023 att få lära mig hur man kopplar el, vad 3fas, nolla och de olika färgerna på sladdarna betyder. Vilken frihetskänsla jag skulle få!

Det är synd att inte många kvinnor kan detta. Jag har talat med flera kvinnliga kunder när vi besökte dem gällande el på deras fastigheter som de behövde hjälp med. Mer än 90% av dem svarade. – Eh, jag fattar ingenting av det. – Nää, jag kan inget av detta. Aha, tänkte jag. Då är det inte konstigt att jag så pass många gånger har försökt förstå skillnaden mellan olika färger på sladdar som man ska koppla till elcentral, dosan m.m. Det är livsfarligt och man får inte blanda ihop sladdar med olika färger. Förresten, jag har träffat och sett kvinnor som arbetar inom byggbranschen men inte någon kvinnlig elektriker. Vad beror det på?

Kan det vara att som elektriker måste man krypa under hus för att komma åt elsladdar och klättra på stege? Och inte minst hålla borrmaskiner och borrar för att komma åt elsladdar i huset, rummet eller på andra byggnaderna osv.

Vi ses mer under 2023🙌


Läs fler texter av Ngan

– Ngan