Vi kan inte ens ta en minut för att kissa. Hjälp Matilda, förskollärare i Göteborg


Är helt slut i kroppen.

Vi får ingen vikarie idag trots att kollegan är sjuk. Vi har 14 småbarn på två pedagoger.

Vi har fjorton småbarn på två pedagoger. Klockan 15 blir jag ensam med alla. Jag har fått hålla mig i fyra timmar.

Klockan 15 blir jag ensam med alla. Jag slutar kl 16, men vi har inte löst eftermiddagen än. Jag har min halvtimmes rast nu. Skönt, för jag har fått hålla mig i fyra timmar. Vi kan inte ens ta en minut för att kissa. Jag hoppas jag får gå hem när jag slutar enligt schemat, jag har så mycket saker i övriga livet som släpar efter för att jag är så fysiskt utmattad när jag kommer hem. Min sambo gör allt hushållsarbete nu för tiden… Är rädd att han kommer att tröttna på mig, fast han säger att han vill avlasta mig. Situationen var samma igår. Och förra veckan.

Min sambo gör allt hushållsarbete nu för tiden. Är rädd för att han kommer att tröttna på mig…

Situationen var samma igår. Och förra veckan. Jag är orolig för när jag kommer att behöva gå ner i tid. Jag kommer inte ha råd med det.

Men jag är så himla trött i rygg och axlar. Och i huvudet. Allt bara snurrar. Hjälp


Läs fler texter av Matilda

Att jag älskar mitt jobb är min stora sorg

– Matilda

En dag på förskolan kan inte jämföras med något annat

– Matilda

– Matilda