Vad menar näringslivet med ”icke fungerande person” på arbetsplatsen? Stevan, Metallarbetare

För något år sedan hörde jag på radion när dom pratade om nya LAS och tror det var någon facklig från Transport som frågade: vad menar näringslivet med ”icke fungerande person” på arbetsplatsen? 

Vi tog upp frågan på vårat fackliga gruppårsmöte igår. Tyvärr blev det inte så mycket prat om nya LAS eftersom dom sätter övriga frågor sist och folk vill hem, särskilt dom som har slutat kl 14 på jobbet. Dom som jobbar sent skift från kl 13.48 får gå på arbetstid.

Skf:s verkstadsklubb säger att man inte har med övriga frågor på ett gruppårsmöte. Jag lyckades tjata sönder ordförande och sa att vi har pratat om nya LAS under veckan så han gick med på det. 

De frågor som kom upp under mötet och idag på jobbet är ganska klassiska frågor.  Det finns alltid någon som pratar mer i telefon än andra. Det finns alltid någon som pratar mer med sina kamrater vid kaffeautomaten. Det finns alltid någon som äter längre än andra. Det finns alltid någon som är segare med morgonkaffet än andra. Det finns alltid någon som är sjuk mer. Det finns alltid någon som sitter längre på dass. Är dessa personer icke fungerande på en arbetsplats????

Det finns alltid någon som är sjuk mer. Det finns alltid någon som sitter längre på dass. Är dessa personer icke fungerande på en arbetsplats?

Jag känner att det finns många frågor bland kamraterna på jobbet och jag hoppas dom inte håller sina frågor inom sig pga. nya LAS. Den 18 november ska vi ha en trivselkväll med den fackliga organisationen.  Jag hoppas kamraterna lättar på hjärtat.

Vad som kom upp idag är hur mycket arbetsmiljön påverkar oss och hur vi är på jobbet. Hoppas vi pratar mer om arbetsmiljön och hur den påverkar oss imorgon på jobbet. 

Återkommer så fort jag kan. 


Läs fler texter av Stevan

Vi pratar om insamlingar till folk i krig

– Stevan

Ingen pratar om arbetsplatsolyckor

– Stevan

Nattskift på midsommarafton

– Stevan