Hur blir det med oss när vi inte klarar att jobba lika fort som dom yngre? Stevan, Metallarbetare

Vi jobbar i produktionen. Vi är 4 skiftare och 2 skiftare som delar på arbetsplatsen. Vi kör maskin, vi synar materialet, vi packar.

Vi som jobbar i 4-skiftet jobbar alltså 4 olika skift: natt 21.48-06.00, sent 13.48-22.00, tidigt 05.48-14.00 och helg 05.48-18.00 (lördag och söndag).

Idag kommer vi ha gruppårsmöte med metallfacket där vi kommer att ta upp om LAS och situationen för visstidsanställda.

De som jobbar i 2-skiftet jobbar antingen tidigt 05.48-14 eller sent skift 13.48-22.00. När vi 4-skiftare jobbar sent och tidigt gör vi det ihop med 2-skiftarna. Så när vi jobbar natt och helg är vi mindre personal som jobbar på arbetsplatsen. Dom som jobbar 2-skift brukar syna materialet och packa. Vid varje skiftbyte tar vi beslut hur vi ska jobba inför varje arbetspass. 

Idag kommer vi ha gruppårsmöte med metallfacket där vi kommer att ta upp om LAS och situationen för visstidsanställda. Det är en oklarhet vad som gäller i nya LAS bland arbetskamraterna så vi bestämde att ta med oss frågorna till mötet. Bland oss som är äldre undrar vi hur LAS kan påverka oss nu när vi inte klarar att jobba lika fort som dom yngre? Några av dom tror att arbetarklassen kommer bli ännu tystare än vad vi e i nya LAS. 

Jag återkommer ikväll efter vi haft mötet med mer text.


Läs fler texter av Stevan

Vi pratar om insamlingar till folk i krig

– Stevan

Ingen pratar om arbetsplatsolyckor

– Stevan

Nattskift på midsommarafton

– Stevan