Psykologen hann jag aldrig få någon närmre kontakt med. Hoppas hon mår bra… Ella, medicinsk sekreterare

Det är snabba puckar på vårdcentralen. En läkare och en psykolog har redan fått sluta (vi är alla provanställda i 6 månader) pga. dåligt bemötande gentemot såväl patienter som kollegor. Man kan ju ställa sig kritisk till den anställnings(o)tryggheten men personligen måste jag väl medge att det inte känns allt för tråkigt.  

Läkaren i fråga tog sig friheten (då han och jag var de enda som använde personalgymmet) att en morgon kliva in på mitt kontor, ta en stol och sätta sig ner bredvid mig och framför mina ögon göra en noggrann kalkylering av exakt hur länge och intensivt jag behöver träna för att uppnå maximal effekt. Och med maximal effekt menade han förstås mängd brända kalorier.

Han klappade sig själv sedan på axeln och gick ut igen. Ställde förstås inte tillbaka stolen. På lunchen när jag sen (något motvilligt efter den händelsen) satt mig på träningscykeln kom han in och stod lutad över min axel för att ha koll på vilken nivå jag låg på. Så nä, jätteledsen att han försvann är jag inte.  

Psykologen hann jag aldrig få någon närmre kontakt med. Hoppas hon mår bra.  

Dagarna här rullar på ganska snabbt. Trots att vi inte fått något jätteflöde än av patienter så håller jag mig sysselsatt. Jag journalför, samlar in och sammanställer rutiner, agerar IT-support och tolkar åt receptionen när det kommer engelsktalande patienter.  

Han klappade sig själv sedan på axeln och gick ut igen. Ställde förstås inte tillbaka stolen.

Min egna rutin för remisshantering lyckades jag radera strax innan den skulle lämnas in. Den som någon gång behövt skriva en rutin kan förstå precis hur nöjd jag var med mig själv då. Ett annat lyckande är när jag skulle skapa en facebooksida för vårdcentralen.

Tog bara några minuter så stängdes sidan ner. För att inte behöva gå via min privata facebook så skapade jag ny användare i vårdcentralens namn men den måste ha ansetts ogiltig och stängdes ner. Och från den hade jag skapat en sida för vårdcentralen som jag nu inte kommer åt. Tur jag inte nämnt för någon att jag skapat sidan än så kanske hinner jag lösa problemet innan ”release”…  

Men på den positiva sidan!  

Nästa vecka ska jag och chefen på utbildning för att bli lokala systemadministratörer. Veckan därpå påbörjar jag en 8 veckorskurs i sjukdomsklassificering. Jag älskar att plugga och det känns jättekul att jag investeras i.

Jag kommer vara borta en dag i veckan under kursens gång men bibehålla full lön. Vilket iofs är självklart då jag utbildas i/för tjänsten. Men efter att ha jobbat många år med otrygga timanställningar inom vården så känns allt sånt här som lyx!  


Läs fler texter av Ella

När lurendrejare driver vårdcentraler

– Ella

– Ella

Alla i landet förtjänar att veta hur vården styrs

– Ella